Annons:
Etikettfakta-om-åland
Läst 4378 ggr
Chrome
10/14/09, 3:55 PM

Chipsen Ab

Tillverkningen startades 1969 i Haraldsby efter ett studiebesök på en amerikansk chipsfabrik. Det jobbar ca 90 personer med tillverkningen.

Huvudkontoret ligger i Mariehamn och företaget tillverkar potatissnacks med namnet Taffel och andra potatisprodukter under namnet Oolannin.

För att få goda chips eller pommes frites så startar kvalitén redan hos alla potatisodlare. Bönderna skall kunna sina potatisodlingar och vid fabriken finns det lager för att förvara potatisen. Chipspotatisen lagras vid högst +8 grader och potatis till dom frysta produkterna vid högst +6 grader.

Potatisen som dom använder sig av är av sorter Saturna till chipsen och Bintje och Asterix till frysprodukterna.

Smaklig måltid.

MVH Agnes

Annons:
Loucar
10/18/09, 3:58 PM
#1

Där ser man hade ingen aning om att det producerades chips på Åland men namnet Taffel har jag sett i chipshyllan även här i Sverige när jag tänker efter. Har inte ätit dom men de är säkert goda.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Chrome
10/18/09, 4:17 PM
#2

Ja OLW är underleverantör eller vad det heter. Taffel gör OLW menar jag.

MVH Agnes

Azmaria
12/31/09, 12:16 AM
#3

jag har faktiskt varit inne i chipsfabriken ;) vi var med skolan på klassresa när jag gick sista året i lågstadiet. det var kul ^^

Make Pasta not War, Vee~

[kobbeuffe]
1/4/10, 11:11 AM
#4

Jag har jobbat där ett par omgångar i min ungdom.

Chipsen som det allmänt kallas äger ju som sagt OLW samt en del övriga kända fabrikat som tex Kims i Danmark och Norge, Polly en del av Estrella tror jag och en del till. Nu är ju inte Företaget ålänskt längre efter att 2005 blivit köpt av Norska Orkla men fabrik och personal finns fortfarande kvar på Åland.

Upp till toppen
Annons: