Annons:
Etikettkommuner
Läst 3047 ggr
[YlvaP]
2009-08-01 15:20

Eckerö

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nästa kommun att skrivas om är Eckerö. Eckerö är en landbygdskommun och ö. Kommunen ligger längst västerut.

Eckerö har en yta på 109,2 kvkm och där bor 926 personer. Kommunen har ett bra fungerande dagvård och omsorg av äldre. Solgården heter gården för dom äldre och den ligger vägg i vägg med daghemmet Nyckelpigan.

Eckerö Linjens fartyg M/S Eckerö anländer i Berghamn och med den båten tar det 2 timmar. Snabbast över Ålands hav. År 2009 görs stora ombyggnader om i hamnen.

P1000175.JPG

Många turister säker sig hit då det finns massor med campingplatser och stuguthyrningar. Viltsafari och Jakt- och fiskemuseumet ligger även i Eckerö.

Aktiviterer som finns är främst fotboll men även Folkhälsan har aktiviterer som gymnastik och boxersice. För lite äldre ungdomar finns Ekeborgslokalen men det finns inga ledare utan ungdomarna själva får vara där och ta med det dom vill syssla med. LAN-partyn brukas hållas där nångån per år. Det finns tyvärr inte så mycket att göra för barn och ungdomar i denna kommun då kommunen satsar mer på turistnäringen.

Ekeborgslokalen
Eckerö kommun är min kommun och vi bor på samma väg som lokalen.

Annons:
Loucar
2009-08-10 18:00
#1

Eckerö är mysigt vi brukar åka på dagsutflykter dit o bada, sen när man är lagom hungrig sätter man sig på färjan o frossarGlad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[YlvaP]
2009-08-10 19:35
#2

Skrattande

Jo det är en mysig liten kommun med många fina stränder.

Upp till toppen
Annons: